ДАН ПРИМИРЈА У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ

Подсећамо вас да у понедељак 10.11. и уторак 11.11. неће бити наставе, због обележавања празника Данa примирја у Првом светском рату. У среду 12. 11. настава ће се одвијати по редовном распореду.

Autor: Agencija BETA

Praznik se obeležava na vidljiv i upečatljiv način nošenjem amblema Albanske spomenice na kome je cvet Natalijina ramonda s pozadinom u bojama

dan pobede, počasna paljba, plotuni

BEOGRAD – Utorak, 11. novembar, biće neradan dan zbog obeležavanja državnog praznika – Dana primirja u Prvom svetskom ratu.

Praznik je prvi put zvanično obeležen prošle godine, na osnovu izmena Zakona o državnim i drugim praznicima koje je Skupština Srbije usvojila krajem 2011. godine.

Dan primirja u Prvom svetskom ratu obeležava se u znak sećanja na 11. novembar 1918. godine, kada je u Francuskoj, u specijalnom vagonu maršala Ferdinanda Foša, potpisano primirje u Prvom svetskom ratu.

Taj datum se obeležava u svim zemljama koje su potpisale sporazum. Na inicijativu predsednika Srbije Tomislava Nikolića i odlukom Vlade, praznik se obeležava na vidljiv i upečatljiv način nošenjem amblema Albanske spomenice na kome je cvet Natalijina ramonda s pozadinom u bojama.

 

Author: УЧИТЕЉ ДЕЈАН