6. MARATON LATINO PLESOVA

Posetioci manifestacije će imati priliku da se na besplatnim otvorenim latino radionicama, upoznaju sa različitim latino plesovima koje će držati predstavnici latino plesnih škola iz Srbije, kao i da uživaju u nastupima najatraktivnijih plesača iz Beograda , Srbije i regiona.
Nakon profesionalnih nastupa, sledi latino žurka koja će trajati do do ranih jutarnjih časova.

Manifestacija, „Beogradski latino maraton“, predstavlja kulminaciju svih plesnih večeri, radionica i festivala koje tokom godine održavaju plesna udruženja, klubovi i škole posvećene promociji latino plesova u Srbiji.

Beogradski latino maraton omogućava svim latino- plesnim organizacijama u Srbiji i regionu, da jednom godišnje predstave svoje koreografije. Opravdano se može reći da je ovaj događaj svrstao Beograd u jednu od poznatih latino destinacija, ne samo u Evropi već čitavom svetu i time doprineo da iz godine u godinu našu prestonicu posećuje sve veći broj domaćih i stranih gostiju, ljubitelja latino scene.

Za sve učesnike i posetioce 6. Beogradskog latino maratona, prijatelj manifestacije “ Jahting klub Kej“ poklanja besplatno krstarenje u redovnim terminima, od 18h.

Učestvovaće plesni parovi i predstavnici oko 30 plesnih škola iz Beograda, Srbije i Evrope, koji će u centru grada izvesti najatraktivnije koreografije popularnih latino plesova.

Posetioci manifestacije će od 18 časova imati priliku da učestvuju u besplatnoj školi latino plesova i da nauče plesne korake od domaćih i stranih plesnih prvaka. Od 21 čas uslediće spektakularan nastup preko 150 profesionalnih plesnih parova koji će na bini izvesti najpopularnije plesove (Samba, Rumba, Salsa, Bachata, Reggaeton, Cha Cha Cha, Zumba). Posle nastupa plesnih parova i programa na Trgu republike, velika latino žurka se od 23 časa seli u klub „Noar” (Trg republike 5), koja će trajati do ranih jutarnjih časova.

Beogradski latino maraton tradicionalno jednom godišnje organizuje Turistička organizacija Beograda. Ovaj događaj predstavlja kulminaciju plesnih večeri, radionica i plesnih festivala koji tokom godine održavaju različita plesna udruženja, klubovi i plesne škole. Beogradski latino maraton omogućava svim latino plesnim organizacijama da predstave svoje koreografije sugrađanima i gostima, i doprinosi da se Beograd prepozna kao jedna od destinacija koja popularizuje latino plesove.

 

Pripremila: Mina Anđelić

Author: УЧИТЕЉ ДЕЈАН