Ми о води

Извештај о учешћу ученика другог разреда на Данима науке у ОШ „Надежда Петровић“

  Ове школске године дани науке су оджани 16. до 20.3.2015. године са темом „Вода“. У овом периоду у свим планираним наставним областима били су интегрисани садржаји о води.

  На часовима српског језика и одељенског старешине читани су стихови Добрице Ерића, Десанке Максимовић, Драгана Лукића, Григора Витеза … који говоре о разним облицима воде у природи. Од датих стихова направљен је кратак рецитал, којим су се ученици II2 представили свим одељенским заједницама од првог до осмог разреда и гостима из предшколских установа из окружења школе.

  На часу музичке културе ученици II1 су компоновали песму на сопствени текст „Ода води“, која је био део приредбе као и народна песма „Добро вече суседице“.

  На часовима СОН (два часа) обрађена је наставна јединица Природа – жива и нежива, са посебним акцентом на води као делу неживе природе без које не би било живота. Ученици су правили плакате, а у холу школе је изложен плакат Јане Мирчетић II2.

  На часовима ликовне културе рађена је наставна јединица Сликање – морско дно (колаж) II2, а ученици II1 радили су групни рад Живи свет морског дна (прилог). За госте из предшколских установа ученици II2 су направили 100 рибица техником оригами.

  На часовима физичког васпитања организоване су штафетне игре, где су ученици у склопу полигона прескакали замишљени поток, а на крају часа  играна је игра „Поплава и авиони“.

  Ученици другог разреда су 16. до 18.3. учествовали у Малој школи акварела. Радови су им изложени, а сви ученици су похваљени. У  холу школе и испред учионице направљени су панои ликовних радова. Рад Глишић Николе II2 је награђен.

  Последњег дана 20.3. у 10h смо присуствовали извођењу огледа са употребом воде, младих хемичара, биолога и физичара. Ученици су били веома заинтересовани за све активности током целе недеље.     Учитељи: Ковачевић Дејан II1 Жугић Ћипријановић Зорка II2 – руководилац разредног већа

Author: УЧИТЕЉ ДЕЈАН