IZLET U RADMILOVAC 12.05.2015.

U utorak smo došli u školu i posle prvog časa, po prelepom vremenu, krenuli na izlet. Išli smo autobusom u centar za ribarstvo i primenjenu hidrobiologiju. Centar se nalazi u okolini Beograda, u Radmilovcu.

Kada smo stigli, upoznali su nas sa značajem očuvanja naših voda i sa sadržajem samog centra.

Posle smo dobili štapove za pecanje i slatki kukuruz šećerac kao mamac. Nismo ništa upecali, ali nam je ipak bilo zanimljivo. Srećom po ribice, morali smo da krenemo dalje jer Pavlu i Marku su ribice taman zagrizle mamac, bar su oni tako zaključili.

Zatim nam je ribar, koji se na reci inače zove Alas, pokazao svoju kuću i provozao nas u ribarskom čamcu. Tu smo shvatili da je matematika veoma važna i u životu jer nas je moralo biti jednak broj i na levoj i na desnoj strani čamca, zbog ravnoteže, inače bi se prevrnuli veoma lako.

Imali smo i pauzu za užinu i mali predah. Tamo je bilo i mnogo ptica koje žive oko jezera i na jezeru, paunovi, patke, guske. Videli smo akvarijume sa rečnim ribama i gledali film o ribi koja se zove Mladica. Malo smo se igrali, spakovali i krenuli nazad u školu.

U povratku smo, sedeći u autobusu, razmišljali o zanimljivim doživljajima, novim saznanjima i utiscima sa ovog uzbudljivog izleta.

 md02

Novinar Istraživač: Petra Đorđević

md201 md202 md203 md205 md206 md207 md208 md210 md211

 

Author: УЧИТЕЉ ДЕЈАН