Карате клуб „Жандармерија“ у нашој школи на часу физичког васпитања

Ученици два одељења првог разреда наше школе имали су прилику да на часу физичког васпитања виде како изгледа један карате тренинг. Уз помоћ неколико ученика који тренирају у Карате клубу „Жандармерија“(http://karateklubzandarmerija.com/), тренери Марко и Жељко показали су неке основне технике у овом борилачком спорту.

Овако карате доживљава једна девојчица која га тренира годину и по дана:

Ја волим карате. То је једна борилачка вештина. У том спорту мора да се буде јако снажан и брз. Ево неких блокова и удараца:

гедан бараи је блок којим штитимо стомак ,

 

 

 

 

 

аге уке – њиме штитимо главу,

 

 

 

 

 

 

 

мај гери – то је ударац у стомак ногом,

 

 

 

 

 

 

а ои зуки ударац у стомак руком.

 

 

 

 

 

Сада имам црвени појас и волела бих да једног дана имам и црни! До тада ме чека још много рада и труда, јер „црни појасеви су бели појасеви који никада не одустају“. Тренинге имам три пута недељно. Тада се обавезно загревамо, радимо вежбе снаге, истежемо се, радимо кате (борбе са замишљеним противником), праве борбе, а највише волим када се играмо и прескачемо појас. До сада сам научила пет ката.

 

 

Прошлог лета смо са нашим клубом ишли на летњи камп Дивчибаре. Три пута дневно смо имали тренинге и вежбали смо више него иначе! Ишли смо на базен, јахали коње, а увече смо гледали цртаће, играли смо у дискотеци, а једном смо имали и маскенбал. Ја сам победила у такмичењу за шиз-фриз 🙂 Једва чекам да опет одемо тамо, да се пењемо на Црни врх и једемо сладолед! Сви у клубу смо јако добри другари и волимо да се дружимо. Поносна сам што сам члан КК „Жандармерија“!

 

Чланак припремила: Љубица Поповић.

Author: ЉУБИЦА ПОПОВИЋ