Мали шахисти успешни и током распуста

Током школске 2018/2019 ОШ „Надежда Петровић“ могла је да се подичи успесима на 64 црно-бела шаховска поља. Забележени су одлични резултати у раду са учитељем Дејаном Ковачевић, што најбоље показује податак да су чак три ученице II/3 одељења учествовале на Републичком такмичењу у Пироту 18. маја.

Шаховске активности настављене су и током летњег распуста. Стефан Васић, Ана Сердаревић и Вера Богдановић учествовали су на позивном турниру – меморијалу „Бранко Богавац“ који је 31. августа одржан у Батајници уз учешће преко 150 најбољих младих шахиста из Београда, Новог Сада, итд.

Стефан Васић и Вера Богдановић су током последње недеље августа учествовали и на категорним турнирима у организацији ШК „Делфин“. Одељење II/3 добило је и другог „другокатегорника“, с обзиром да је Вера освајањем петог места у јакој конкуренцији изборила шансу да игра и за освајање прве категорије у наредном периоду.

Стефан је, такође, завршио турнир за освајање прве категорије као пети, али су прву категорију освојила само три најбоља такмичара, од којих је најстарији имао 18 година.

Author: ГЛАВНИ И ОДГОВОРНИ УРЕДНИК