ОБАВЕШТЕЊА

 

OSNOVNA ŠKOLA „NADEŽDA PETROVIĆ“

ODELJENJE III1

I

KOMPANIJA „ZEPTER“

U ONLAJN NEDELJI

OBJAVIĆE FILM

Intervju sa kompozitorom i voditeljem Minjom Subotom

IMG_20160303_130201-001 IMG_20160303_132056-001

 • U susret „onlajn nedelji“ posetili smo Kompaniju „Zepter“ koja na originalan način uspeva da spoji lepo i korisno, zdrav život sa sajber i onlajn okruženjem.
 • Kompanija „Zepter“ je naš drag prijatelj i dobar komšija. Dugodišnji kvalitetan rad Kompanije „Zepter“ inspirisao nas je da saznamo načine koji stvaraju uspešne i kreativne ljude. Srećni smo što te informacije možemo dobiti od gospodina Minje Subote omiljenog voditelja muzičkih manifestacija i ovekovečenog prijatelja dece.
 • Upoznaćemo Vas sa poslovanjem Kompanije „Zepter“ i zanimljivostima iz života našeg dragog i srdačnog gospodina Minje.

 

 

 

 

Word-poster.1

Takmičenje

 Sve aktivnosti zabeležite putem telefona, fotoaparata ili video kamere, slikom prenesite utiske vaših učenika, roditelja i svih onih koji su učestvovali u Onlajn nedelji i na taj način priključite se takmičenju za najbolje fotografije, najbolji video sa Onlajn nedelje o mladima i IKT i po prvi put takmičenje za najbolji kod. Najbolji autori dobiće vredne nagrade.

Propozicije takmičenja za najbolju fotografiju

Fotografije sa Onlajn nedelje 2016 treba da prikažu aktivnosti u vašoj organizaciji u toku ove nedelje. One treba da prikažu učesnike, trenere, govornike sa radionica, časova, sastanaka ili događaja koje ste organizovali u toku Onlajn nedelje. Izaberite najupečatljivije fotografije koje govore neku priču. Uz fotografije pošaljite nam i kratak tekst koji opisuje kada i gde su nastale i ko je autor.

Kroz foto priču pokušajte da odgovorite na sledeća pitanja: Kako je Onlajn nedelja 2016 više uključila i osnažila korisnike da koriste računare i Internet? Kako je Onlajn nedelja pomogla korisnicima da dalje razvijaju svoje lične i profesionalne kompetencije? Svoje fotografije je potrebno da pošaljete do 23. marta na naš e-mail . Ukoliko imate nekih pitanja možete nas kontaktirati putem e-mail ili telefonom 011/ 322 97 32. Pobednici takmičenja će potpisati Potvrdu da su oni autori fotografija i da IAN može da ih koristi.

Fotografije koje šaljete treba da su sledećih karakteristika:

 • Manje od 5MB
 • .jpg, .gif, .bmp ili .png format i
 • najmanje 1.600 piksela širine (ako je horizontalna fotografija) ili 1.600 piksela visine (ako je vertikalna fotografija).

Uz svaku fotografiju potrebno je poslati osnovne informacije o njoj:

 • kada je nastala,
 • ko je autor,
 • kratak opis događaja

Žiri će proceniti poslate fotografije i odlučiće o najboljim.

Propozicije takmičenja za video zapis

Video zapisi sa Onlajn nedelje 2016 treba da prikažu aktivnosti u vašoj organizaciji u toku ove nedelje. One treba da prikažu učesnike, trenere, govornike sa radionica, časova, sastanaka ili događaja koje ste organizovali u toku Onlajn nedelje.

Izaberite najupečatljiviji video zapis koji govori neku interesantnu priču. Molimo vas da izbegavate korišćenje PowerPoint prezentacija, preporučujemo korišćenje smart telefona ili kamera. Kroz video zapis pokušajte da odgovorite na sledeća pitanja: Kako je Onlajn nedelja 2016 više uključila i osnažila korisnike da koriste računare i Internet? Kako je Onlajn nedelja pomogla korisnicima da dalje razvijaju svoje lične i profesionalne kompetencije?

Dužina video zapisa treba biti od 2 do 10 min. Tehničke detalje o video zapisu možete pogledati ovde (na engleskom jeziku). Molimo vas da izvbegavate korišćenje samo PowerPoint prezentacija. Video zapis treba da sadrži titlove na engleskom. Naš predlog je da za postavljanje titlova koristite alatku Amara.

Izaberite video zapise koji na najdirljiviji način opisuju događaje tokom Onlajn nedelje. Video zapis morate postaviti na YouTube i do 23. marta pošaljete link ka zapisu na naš e-mail.

Naslov video zapisa mora početi sa:  GOW2016 video from Serbia: “(Naslov vaše priče)”. Žiri će proceniti poslate video zapise i odlučiće o najboljim.

Propozicije takmičenja za najbolji kod

Uskoro više informacija !

Pogledajte prošlogodišnje najbolje fotografije, video zapise i najaktivnije učesnike

Učesnici su tokom Onlajn nedelje svoje aktivnosti beležili putem telefona, fotoaparata ili video kamere. Nagrade su dodeljene za najaktivnije učesnike, najbolju fotografiju i najbolji video.

Najbolja fotografija

16

Najbolju fotografiju poslala je Nevena Pešić iz Osnovne škole “Stojan Novaković“ iz Blaca

Najbolji video zapis

Autor najboljeg video zapisa je Peter Tot iz SOŠO „Milan Petrović“ iz Novog Sada.

Najaktivniji učesnici

Nagradu su osvojile Slavica Gomilanović iz Osnovne škole „Đura Jakšić“ iz Oreškovice i Gordana Petrović iz Mašinskotehničke škole „14. Oktobar“ iz Kraljeva.

Slavica Gomilanović je uz pomoć svojih učenika organizovala matematički turnir, organizovali su časove posvećene bezbednosti dece na Internetu, upoznali svoje bake i deke sa svetom računara i uz pomoć Skype razgovarali sa učenicima iz drugih škola.  Njihove aktivnosti možete da pogledate na sledećem linku.

Gordana Petrović je sa svojim učenicima kreirala mini veb stranicuhttps://www.smore.com/r3a5s  na koju su postavili svoj izveštaj i fotografije sa Onlajn nedelje. Takođe, njihove aktivnosti su postavljene na portalu UniteIT mreže.

Najbolje fotografije i video zapisi iz 2014.

Pogledajte fotografije i video zapise koje su nam partneri poslali u toku Onlajn nedelje 2014.

Foto priče

OŠ „Đura Jakšić“ Kać
Online nedelja u osnovnoj školi „Đura Jakšić“ iz Kaća obeležena je na veoma kreativan i zanimljiv način. više>>
OŠ „Stevan Dukić“ Beograd
Prvaci i predškolci napravili su svoje prve korake u virtuelni svet. više>>
OŠ „Đura Jakšić“ Kragujevac
Predškolci su se upoznali sa čudesnim svetom računara. više>>
Predškolci u čudesnom svetu računara
OŠ „Simeon Aranicki“ Stara Pazova
Učenici šestog razreda prezentovali su „Bezbednost na Internetu“ svojim drugarima trećeg, četvrtog i petog razreda. više>>
OŠ „Ljupče Nikolić“ Aleksinac
Učenici odeljenja učitelja Toplice aktivno su učestvovali u Onlajn nedelji. više>>
ETŠ „Nikola Tesla“ Pančevo
Učenici i nastavnici ETŠ „Nikola Tesla“ iz Pančeva sproveli su razne aktivnosti tokom Onlajn nedelje.
ŠOSO „MIlan Petrović“ Novi Sad
Učenici ŠOSO „Milan Petrović“ iz Novog Sada stekli su nova znanja iz oblasti informacionih tehnologija. više>>
ETŠ „Nikola Tesla“ Niš
U toku Onlajn nedelje 2014 ETŠ „Nikola Tesla“ iz Niša učestvovala je na festivalu „Nauk nije bauk 6.“. Učenici su uživo prenosili događaje sa festivala.ETŠ “Nikola Tesla” Niš>više>>
OŠ „Milan Munjaš“ Ub
U skladu sa promocijom „Onlajn nedelje“, članovi Vršnjačkog tima osnovne škole „Milan Munjas“ i nastavnica tehničkog i informatičkog obrazovanja, odlučili su da mlađim učenicima prenesu korisne informacije o bezbednom korišćenju Interneta.više>>

 

Video zapisi

OŠ “Kralj Petar I”, NišSkeč o Bezbednosti dece na Internetu

OŠ “Ljupče Nikolić” Aleksinac
Učenici odeljenja učitelja Toplice aktivno su učestvovali u Onlajn nedelji. Posetili su i Biblioteku igračaka u Aleksinacu i pružili podršku štićenicima Društva za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama u osvajanju internet prostranstva.

 

 

 • U susret „onlajn nedelji“ posetili smo Kompaniju „Zepter“ koja na originalan način uspeva da spoji lepo i korisno, zdrav život sa sajber i onlajn okruženjem.
 • Kompanija „Zepter“ je naš drag prijatelj i dobar komšija. Dugodišnji kvalitetan rad Kompanije „Zepter“ inspirisao nas je da saznamo načine koji stvaraju uspešne i kreativne ljude. Srećni smo što te informacije možemo dobiti od gospodina Minje Subote omiljenog voditelja muzičkih manifestacija i ovekovečnog prijatelja dece.
 • Upoznaćemo se sa poslovanjem Kompanije „Zepter“, a kasnije i zanimljivostima iz života našeg dragog i srdačnog gospodina Minje.
 • Pitanja:

–          Možete li da nas upoznate s programom i posebnostima Kompanije „Zepter“?

–          Kako Kompanija „Zepter“ svojim proizvodima pomaže u stvaranju i negovanju „zdravog života“?

–          Kakav je osećaj stvarati dečje programe, voditi muzičke emisije i družiti se sa decom?

–          U martu mesecu obeležavamo „onlajn nedelju“. Deci širom sveta, Vaša sajber poruka bi bila  svetionik i smernica ka pravilnom korišćenju Interneta i sigurnom i zdravom odrastanju!

Još jednom, veliko hvala za sažeto, ali iskreno i nezaboravno druženje koje će pomoći nama i deci širom sveta u zdravom i kvalitetnom odrastanju.

 

 

 

 

 

Конкурс „Моћ воде“ – Информација за добитнике награда и спец. признања

Конкурс „Моћ воде“ – Информација за добитнике награда и спец. признања

Поштовани учесници конкурса „Моћ воде“,

На захтев неколико школа, овим путем потврђујемо датум и место доделе награда и специјалних признања (како је и објављено 5. о.м. на сајту www.zepter.rs), a информацију проширујемо са још неколико података:

Добитницима ће награде и специјална признања бити уручена на приредби у организацији Министарства просвете, науке и технолошког развоја, компаније Цептер и Дечјег културног центра – у суботу 20. фебруара 2016. године, са почетком у 12 сати, у сали „Дечјег културног центра Београд“, Таковска 8, Београд.

Водитељ ће бити господин Миња Субота, а програм ће трајати око сат ипо. Уколико желите да учествујете са неком својом интересантном тачком (музичка нумера, рецитација и слично), доставите нам што пре свој предлог и радо ћемо вас уврстити у програм (под условом да буде времена и техничких могућности).

МОЛИМ НАШЕ УЧЕНИКЕ И РОДИТЕЉЕ ДА УЧЕСТВУЈУ У ДОДЕЛИ НАГРАДА.

ПОТРЕБНО ЈЕ ДА 19.2.2016. У ПЕТАК ИМАМО ТАЧАН БРОЈ ПРИЈАВЉЕНИХ УЧЕНИКА КОЈИ ЋЕ ПРИСУСУТВОВАТИ ДОДЕЛИ НАГРАДА И СПЕЦИЈАЛНИХ ПРИЗНАЊА. НАДАМО СЕ ДА ЋЕ СВИ УЧЕСНИЦИ ПРОЈЕКТА УЧЕСТВОВАТИ У ДОДЕЛИ НАГРАДА И ПРИЗНАЊА.

МОЖЕТЕ СЕ ПРИЈАВИТИ И ДАНАС ПОТВРДОМ У КОМЕНТАРУ.

 

Moc_vode5

 

 

 

БЕСПЛАТНИ АКРЕДИТОВАНИ СЕМИНАР бр. 1947-4/2015.

 

ОРГАНИЗАТОР СКУПА           Народна библиотека Србије

 

ОБЛИК СТРУЧНОГ СКУПА     Конференција

 

НАЗИВ СКУПА                           Представљање дигитализоване штампе у функцији иновирања наставе

 

МЕСТО                                          Народна библиотека Србије, Скерлићева 1, Београд

 

ДАТУМ ОДРЖАВАЊА            27. фебруар. 2016.

 

ПРИЈАВЉИВАЊЕ                     

                  

МЕЈЛ                         salbijanic@slglasnik.com

ТЕЛЕФОН                011 36 444 74

                                    065 555 68 19

           

Seminar periodika 01 Seminar periodika 1 Seminar periodika 02 Seminar periodika 2 Seminar periodika 3 Seminar periodika 4 Seminar periodika 5 Seminar periodika 6 Seminar periodika 7 Seminar periodika 8 Seminar periodika

 

 

ПЛАН РАДА :

 

ВРЕМЕ И РЕДОСЛЕД ИЗЛАГАЊА ТЕМЕ ВРСТА АКТИВНОСТИ ИМЕНА УЧЕСНИКА И ЊИХОВЕ УЛОГЕ
10.00 – 10.15 Поздравна реч директора Директори
10.15 – 10.45 Представљање дигитализоване штампе, НБС Пленарно Немања Калезић, предавач
10.45 – 11.15 Представљање дигитализоване штампе, Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“ Пленарно др. Адам Софронијевић, предавач
11.15 – 11.45 Представљање дигитализоване штампе, Библиотека града Београда Пленарно Предраг Ђукић, предавач
11.45 – 12.00 Пауза 15`
12.00 – 12.30 ПРОЈЕКАТ: Дигитализација српских новина (службених новина Србије и Југославије) пленарно Проф. др Слободан Г. Марковић, предавач
12.30 – 13.00 Принципи претраге текстова у новинама за период (1869–1944.) са освртом на историјске догађаје Пленарно са презентацијом Мр Велибор Буха, предавач и демонстратор
13.00 – 13.30  Пауза 30`
13.30 – 14.00 Језик и стил новина сербских (1813–1822) пленарно Проф. др Александар Милановић, предавач
14.00 – 14.30 Дигитализација Новина сербских (1813–1868) пленарно Проф. др Александар Костић, предавач
14.30 – 15.00 Принципи обраде и начела приређивања именица у процесу лематизације корпуса Новина сербских од 1813. до 1868. године пленарно Проф. др Зорица Несторовић, предавач

Ас. мср. Катарина Беговић

15.00 – 15.30 Пауза 30`
15.30 – 16.00 Приказ рада базе за СЛС језик Пленарно са презентацијом Марина Ђенадић, демонстратор
16.00 – 16.30 Иновирање наставе коришћењем дигитализоване базе службених новина пленарно Светлана Албијанић, предавач
16.30 – 17.15 Дискусија дискусија Светлана Албијанић, модератор
17.15 – 17.25 Пауза 10`
17.25 – 18.00 Дефинисање смерница употребе постојећих база у настави и закључци Чланови Програмског одбора