Onlajn nedelja 2016

 

OGLAŠAVAMO!!!

Onlajnnedelja2016

NAPIŠITE STIHOVE NA TEMU „ONLAJN NEDELJA“!!!

Takmičenje

 Sve aktivnosti zabeležite putem telefona, fotoaparata ili video kamere, slikom prenesite utiske vaših učenika, roditelja i svih onih koji su učestvovali u Onlajn nedelji i na taj način priključite se takmičenju za najbolje fotografije i najbolji video sa Onlajn nedelje o mladima i IKT. Najbolji autori dobiće vredne nagrade.

Propozicije takmičenja za foto priču

Fotografije sa Onlajn nedelje 2016 treba da prikažu aktivnosti u vašoj organizaciji u toku ove nedelje. One treba da prikažu učesnike, trenere, govornike sa radionica, časova, sastanaka ili događaja koje ste organizovali u toku Onlajn nedelje. Izaberite najupečatljivije fotografije koje govore neku priču. Napišite kratku priču o njima.

Kroz foto priču pokušajte da odgovorite na sledeća pitanja: Kako je Onlajn nedelja 2015 više uključila i osnažila korisnike da koriste računare i Internet? Kako je Onlajn nedelja pomogla korisnicima da dalje razvijaju svoje lične i profesionalne kompetencije? Svoje fotografije je potrebno da pošaljete do 23. marta na naš e-mail . Ukoliko imate nekih pitanja možete nas kontaktirati putem e-mail ili telefonom 011/ 322 97 32.

Pobednici takmičenja će potpisati Potvrdu da su oni autori fotografija i da IAN može da ih koristi

Fotografije koje šaljete treba da su sledećih karakteristika:

  • Manje od 5MB
  • .jpg, .gif, .bmp ili .png format i
  • najmanje 1.600 piksela širine (ako je horizontalna fotografija) ili 1.600 piksela visine (ako je vertikalna fotografija).

Uz svaku fotografiju potrebno je poslati osnovne informacije o njoj:

  • kada je nastala,
  • ko je autor,
  • kratak opis događaja

Žiri će proceniti poslate fotografije i odlučiće o najboljim.

Propozicije takmičenja za video zapis

Video zapisi sa Onlajn nedelje 2015 treba da prikažu aktivnosti u vašoj organizaciji u toku ove nedelje. One treba da prikažu učesnike, trenere, govornike sa radionica, časova, sastanaka ili događaja koje ste organizovali u toku Onlajn nedelje.

Izaberite najupečatljiviji video zapis koji govori neku interesantnu priču.

Kroz video zapis pokušajte da odgovorite na sledeća pitanja: Kako je Onlajn nedelja 2016 više uključila i osnažila korisnike da koriste računare i Internet? Kako je Onlajn nedelja pomogla korisnicima da dalje razvijaju svoje lične i profesionalne kompetencije?

Dužina video zapisa treba biti od 2 do 10 min. Tehničke detalje o video zapisu možete pogledati ovde (na engleskom jeziku)

Video zapis treba da sadrži titlove na engleskom. Naš predlog je da za postavljanje titlova koristite alatku Amara.

Izaberite video zapise koji na najdirljiviji način opisuju događaje tokom Onlajn nedelje. Video zapis morate postaviti na YouTube i do 23. marta pošaljete link ka zapisu na naš e-mail.

Naslov video zapisa mora početi sa:  GOW2016 video from Serbia: “(Naslov vaše priče)”. Žiri će proceniti poslate video zapise i odlučiće o najboljim.

Najbolje fotografije, video zapisi i najaktivniji učesnici iz 2015.

Učesnici su tokom Onlajn nedelje svoje aktivnosti beležili putem telefona, fotoaparata ili video kamere. Nagrade su dodeljene za najaktivnije učesnike, najbolju fotografiju i najbolji video.

Najbolja fotografija

16

Najbolju fotografiju poslala je Nevena Pešić iz Osnovne škole “Stojan Novaković“ iz Blaca

Najbolji video zapis

 

Author: УЧИТЕЉ ДЕЈАН