Препочујем књигу

                                                                            ПРЕДСТАВЉАМ

Прочитао сам много лепих књига али ми се највише свидела „ Џеронимо Стилтон: Пењање на врх Килиманџара“.

Та књига ми се свиђа зато што је смешна и поучна. У њој се описују догађаји једног малог миша који се пење на врх високе планине. Читајући је, научио сам да свако може оно што хоће, ако то искрено жели.

И ја бих волео да се попнем на врх Kилиманџара.

О Џерониму Стилтону:

Рођен је у Мишограду. Дипломирао на темама: „Топологија глодарске књижевности” и „Упоредна филозофија старих мишева”. Већ двадесет година води „Мишје новости”, најпродаванији дневни лист у Мишијатији. Аутор је бројних бестселера као што је „Осмех Мона Мишице”. Додељена му је Мишонинова награда за изванредну књигу „Тајна смарагдног острва”. У слободно време, Стилтон сакупља старе коре од пармезана из осамнаестог века, игра голф и пре свега обожава да чита приче свом омиљеном нећаку Бенџамину…Теа је Џеронимова сестра. Запослена је у истим новинама где је директор њен брат. Она је дописник и веома је успешна у свом послу. За разлику од Џеронимо Стилтонбрата, она је авантуриста у срцу. Ништа јој није тешко и увек је спремна да се упусти у нешто ново. На неки начин је и агресивна. Оно што ми се посебно допало код ње је то што је спортиста. Нема спорта који њој није драг.

Бенџамин је Џеронимов и Теин сестрић. Као и сви десетогодишњаци, и он је увек насмејан. Особина која је изражена код њега јесте нестрпљивост. Вероватно је то нормално за децу.

Трапола је Џеронимов и Теин рођак. Он је познат као велики шаљивџија, али и као неко ко воли да једе. Занимљив је лик. Захваљујући њему, често сам се смејао док сам читао ову књигу.

Сали је директор „Пацовског гласника”. Она је Џеронимова супарница у послу и на све је спремна како би њен лист био бољи од Џеронимовог. Није занимљива, а верујем да нема пуно читалаца којима би се допала. Превише је нервозна, а најружније код ње је то што је осветољубива.

 

 

 

Резултат слика за теа стилтон

 

Author: УЧИТЕЉ ДЕЈАН