DEDA MRAZ I JELKA

DEDA MRAZ PATULJAK UKRAŠAVA JELKU I PRIPREMA POKLONE!

NAPIŠITE ZANIMLJIVU PRIČU O DEDA MRAZU PATULJKU!

NAJBOLJI RADOVI BIĆE OBRJAVLJENI NA NAŠEM SAJTU.

DEDA MRAZ I JELKA

Sva deca pred Novu godinu pišu Deda Mrazu pismo sa svojim željama. Ja obicno zalepim pismo na vrata od terase da ga Deda Mraz pokupi. Prošle godine je uspelo i Deda Mraz mi je doneo poklone. Ja mislim da Deda Mraz nije patuljak. Obicno Deda Mraz ostavi poklone ispod jelke, a deca ih nadju ispod jelke kojima se obraduju i budu srećni.
Miloš Popović

DEDA MRAZ PATULJAK

Deda Mraz je ove godine imao jedan veliki problem. Ostario je i udebljao se, postao je spor a dimnjaci su mu postali tesni. Morao je mnogo da vezba i da jede manje kolaca. Vredno je i redovno vezbao. Svakoga dana je dizao dzak sa paketicima, pa su mu misici ojacali. Kada je stigla Novogodisnja noc,on se kao i uvek smanjio u patuljka, i bio je lak kao perce. Zahvaljujuci vezbanju postao je toliko brz da je prosto lebdeo u vazduhu. Skliznuo je lako kroz svaki dimnjak.

 

Marko Milojevic

Veče je, gledam kroz prozor prve pahulje, polako odbrojavam sate i ispraćam staru godinu. Nestrpljivo iscekujem da mi Deda Mraz donese poklone. Oduvek sam se pitao kako nikada nisam uspeo da se sretnem sa Deda Mrazem kada krisom ulazi u okićene kuce i ostavlja deci poklone ispod najlepše ukrašenih jelki. Mislim da Deda Mraz vise voli da se neko iznenadi njegovom poklonu nego da se upozna sa decom. Želi da bude tajanstven, nedodirljiv… Zato ću otići u svoj krevet, a ujutru ću se radovati svojim poklonima.

Lazar Dinić

Continue reading „DEDA MRAZ I JELKA“

DEDA MRAZ I JELKA

DEDA MRAZ PATULJAK UKRAŠAVA JELKU I PRIPREMA POKLONE!

NAPIŠITE ZANIMLJIVU PRIČU O DEDA MRAZU PATULJKU!

 

 

Deda Mraz i jelka

Novogodisnja noć. Vatra veselo pucketa u kaminu. Napolju pada sneg i drvece je pokriveno snegom. Veče je i sve svetluca. Deca sede ispred vatre i cekaju da im Deda Mraz donese poklone. Pored vatre je bila jelka koju su deca okitila ranije kuglicama, svećicama, zvezdicama i sarenim svetlucavim trakama. Čekajući deca su zaspala. U ponoc Deda Mraz se spustio niz dimnjak i iznenadio kad je video da deca spavaju pored jelke. Jedno dete se iznenada probudilo i Deda Mraz se brzo pretvorio u ukras za jelku. Kad je dete zaspalo ponovo, Deda Mraz se pretvorio u svoj normalni oblik i ostavio po jedan poklon pored svakog deteta i vratio istim putem kojim je dosao – kroz dimnjak. Veselo je pevušio dok se peo u sanke i nastavio svoj put.

Marija Rađenović

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор