Izložba slika Nadežde Petrović koju čini izbor iz kolekcije Narodnog muzeja u Beogradu

U postavci u Velikoj galeriji Doma Vojske Srbije može se uživati u samostalnoj poseti ili uz stručno vođenje utorkom u 17.30 i subotom u 13 časova.

Za posetioce koji žele da saznaju nešto više o uticajima i umetničkim traganjima Nadežde Petrović, organizovano je predavanje koje će u petak, 04. decembra u 17.30 održati dr Igor Borozan, docent na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

On će u izložbenom prostoru govoriti o Simbolizmu u delu Nadežde Petrović. Ulaz na predavanje je slobodan. Subota, 05. decembar biće dan posvećen prvenstveno najmlađim posetiocima.

Od 12 časova počeće radionica pod nazivom „Sa Nadeždom do sela“. Radionica je namenjena mališanima uzrasta 3 do 7 godina, koji će se upoznati sa životom i delima jedne od naših najpoznatijih slikarki, a potom će kroz praktični deo saznati nešto više o običajima i načinu života na selu. Od 14 časova predviđeno je vreme namenjeno deci starijeg uzrasta. Đaci od 10 do 14 godina moći će da učestvuju u izložbi slika Nadežde Petrović kroz radionicu „Od slike do slike“, kada će na njima razumljiv način biti predstavljena postavka, a potom će kroz rešavanje zadataka otkrivati njena najpoznatija dela.

 

 

 

objavio: Mihailo Popović

Author: УЧИТЕЉ ДЕЈАН