Onlajn nedelja u našoj Školi

 

cropped-slikatempleit.png

OSNOVNA ŠKOLA „NADEŽDA PETROVIĆ“

AKTIVNOSTI UČENIKA, PROFESORA, RODITELJA, PRIJATELJA I OSTALIH UČESNIKA U PROJEKTU „ONLAJN NEDELJA“ 2016.

 

 • AKTIVNOSTI ODELJENJA III1 U PROMOVISANJU, OGLAŠAVANJU I POPULARIZACIJI DIGITALNOG I ELEKTRONSKOG IZRAZA U PROJEKTU „ONLAJN NEDELJE“ Objavljeno na: skolskisajt.in.rs; www.osnovnaskola.rs;

Onlajn_nedelja_san1

 • POSETA KOMPANIJI „ZEPTER“ I STVARANJE EDUKATIVNOG FILMA „ZDRAV ŽIVOT UZ BEZBEDNO ODRASTANJE“ (3.3.2016.)
 1. U susret „onlajn nedelji“ posetili smo Kompaniju „Zepter“ koja na originalan način uspeva da spoji lepo i korisno, zdrav život sa sajber i onlajn okruženjem.
 2. Kompanija „Zepter“ je naš drag prijatelj i dobar komšija. Dugodišnji kvalitetan rad Kompanije „Zepter“ inspirisao nas je da saznamo načine koji stvaraju uspešne i kreativne ljude. Srećni smo što te informacije možemo dobiti od gospodina Minje Subote omiljenog voditelja muzičkih manifestacija i ovekovečenog prijatelja dece.
 3. Upoznaćemo Vas sa poslovanjem Kompanije „Zepter“ i zanimljivostima iz života našeg dragog i srdačnog gospodina Minje.

IMG_20160303_130201-001

IMG_20160303_132056-001

 

 

 • U SUSRET “ONLAJN NEDELJI” – JAVNI EDUKATIVNI ČAS (10.3.2016.)

 

 1. Prezentovali smo roditeljima, bakama, dekama, dragim prijateljima neke nove načine učenja i zabave, zanimljivosti, ali i praćenja urađenog preko našeg sajta. Pokušavamo na samo nama svojstven način da živimo naš „onlajn san“.
 2. Održana je prezentacija učeničkog glasnika odeljenja III1 . Učenici su upoznali sve učesnike prezentacije sa karakteristikama sajta, posebnostima i origimnalnim rešenjima u praćenju, učenju, ocenjicvanju, zabavi, al ii spremanju korisnika sajta za takmičenja.
 3. U vreme održavanja “onlajnnedelje” video zapis će biti postavljen na sajt i prosleđen odgovornim organizacijama.

Objavljeno na: www.skolskisajt.in.rs; www.osnovnaskola.rs;

Onlajn_nedelja_san1

Onlajn_nedelja_san2

Onlajn_nedelja_san

 

 • POSTAVLJEN ZAŠTITNI ZNAK I DIZAJN “ONLAJN NEDELJE” ODELJENJA III1 (10.3.2016.)

Ja ucestvujem u on

onlajn1 onlajn2 onlajn3

 

15.3.2016. DANAS SU NAS POSETILI IMENJACI IZ ODELJENJA II1

Odeljenje II1 je naš večan prijatelj i danas su nas posetili da im objasnimo nešto o internetu i našem sajtu. Internet je mesto gde se uz pomoć Google-a pretražuju slike,filmovi,igrice itd. Predstavili smo im i naš film „MOĆ VODE“.

Našim dragim drugacima smo objasnili šta je to „ONLAJN NEDELJA“ i kako se koristi internet. Sem toga što smo im objasnili šta je to „ONLAJN NEDELJA“ pokazali smo im naš obrazovni film „MOĆ VODE“ i naš sajt. Oni su nas pažljivo slušali i bili dobri gosti.

Objavljeno na: www.skolskisajt.in.rs; www.osnovnaskola.rs; ODELJENJE III1

Drugi razred u poseti onlajn nedelji 1 Drugi razred u poseti onlajn nedelji 2 Drugi razred u poseti onlajn nedelji 3

 

18.3.2016. Posetili su nas u „onlajn nedelji“

 

Dana 18.3.2016. posetili su nas drugari odeljenja II2, II3 i III2. Pokazali smo naš film „Moć vode“ i svima se dopao. Govorili smo im o značaju Onlajn nedelje, zajedno se fotografisali sa natpisom „ONLINE NEDELJA“. Srećni smo što smo drugake naučili osnovama onlajn okruženja, a učenici odeljenja III2 će dobiti šifre za objavljivanje članaka na našem sajtu www.skolskisajt.in.rs. Tako će naš sajt postati zajednički „Učenički glasnik“ svih trećaka naše škole. Svi učenici i učiteljice su iskreno pozdravljene, a dogovoreno je da svi nastavimo zajedničko digitalno druženje.

Objavljeno na: www.skolskisajt.in.rs; www.osnovnaskola.rs

Odeljenje III1 i gosti.

Pripremila: Mina Anđelić, učenik III1 odeljenja

onlajn4 onlajn5 onlajn6 onlajn7 onlajn8

 

Biraj reči, hejt spreči

РАЧУНАРИ

ПРЕДСЕДНИК ОДЕЉЕЊА

Da li si nekada učestvovao/la u omalovažavanju, ismejavanju i vređanju nekoga na Fejsbuku, Tviteru, Instagramu…? Da li si nekada primetio/la da su tuđi postovi na društvenim mrežama uvredljivi i želeo/la si da pomogneš, ali ne znaš kako?

Prošle godine UNICEF je pokrenuo SOS Fejsbuk aplikaciju pod nazivom “Biraj reči, hejt spreči“. U pitanju je projekat “Prevencija digitalnog nasilja”. I sve ono što smo naveli u uvodu, spada u digitalno nasilje.

Ova aplikacija je jedinstvena jer ti pruža da nasilje prijaviš u realnom vremenu, baš u onom trenutku kada se dešava. Dobićeš podršku profesora, mentora i studenata psihologije, kao i načine i pomoć kako da zaustaviš digitalno nasilje, pomogneš sebi ili drugima. Sve ono o čemu budeš pisao u ovoj aplikaciji i sve što budeš pričao sa stručnom osobom, ostaće između vas.

Prošle godine na konferenciji “Teen Talk” u Beogradu, predstavljena je ova aplikacija. Na panelu “Kako biti kul na netu” učestvovala je i Maša Urošević, učenica prvog razreda gimnazije, koja je podelila svoje iskustvo o korišćenju društvenih mreža, kao i negativna iskustva koja su doživeli njeni vršnjaci, od kojih su neki bili žrtve digitalnog nasilja. Pozvala je svoje vršnjake da se odgovorno ponašaju u virtuelnom svetu i da se odlučno suprotstave svakom obliku zlostavljanja na internetu.

Ukoliko zalutamo u svet digitalnih nasilnika, neophodno je da se obratimo odraslima za pomoć. Oni su tu da nas izbave, a ne da nas osuđuju“, poručila je Maša.

 

Objavila 17.3.2016. Mina Anđelić III1, na našem sajtu www.skolskisajt.in.rs;

OBAVEŠTENJE O ADRESI EDUKATIVNIH FILMOVA U “ONLAJN NEDELJI”  BIĆE NAKNADNO POSLATO.

 • EDUKATIVNI FILM „ZDRAV ŽIVOT UZ BEZBEDNO ODRASTANJE“ (3.3.2016.)
 • EDUKATIVNI FILM „ONLAJN SAJT – ONLAJN SAN” III RAZRED
 • EDUKATIVNI FILM „JEDAN DAN NA INTERNETU” VIII RAZRED

 

 

OŠ “„NADEŽDA PETROVIĆ”

NOVI BEOGRAD

Author: УЧИТЕЉ ДЕЈАН