Википедија: Такмичење у писању чланака/ Књижевност

Такмичење у писању чланака/Књижевност

од 1. до 30. септембра 2016.

Викимедија Србије на Википедији на српском језику организује такмичење у писању нових/допуњавању постојећих чланака на тему књижевности.

Такмичење ће почети 1. септембра и трајаће до 30. септембра. Такмичари и такмичарке имају слободу у избору тема чланака о којима ће писати. Можете писати чланке о познатим књижевницима, делима, књижевним стиловима…

Сви чланци треба да буду написани у складу са политикама и смерницама Википедије, што између осталог подразумева коришћење енциклопедијског стила писања и навођење извора. Будући да је ово такмичење у писању нових и допуњавању постојећих чланака, неће бити признати чланци пребачени са хрватске, бошњачке или српскохрватске Википедије, или написани ботовима. Током трајања такмичења или након завршетка истог сви такмичари и такмичарке прилажу списак чланака које су написали. Чланови жирија прегледаће све чланке и бодовати сваки понаособ бодовима од 0 до 2 а затим ће оцену помножити са бројем бајтова новог или допуњеног чланка. Чланци за које се утврди да нису тема такмичења биће изузети из оцењивања. Победник или победница такмичења биће корисник или корисница који сакупи највише бодова.

Важна напомена: С обзиром на то да се кориснички допринос у бајтовима разликује уколико је чланак писан ћириличним, односно латиничним писмом, жири ће током прегледања узети ову чињеницу у обзир, тако да ће код оних чланака који су писани латиничним писмом, у резултатима бити приказани доприноси у бајтовима као да су чланци писани ћирилицом. Жири ће чинити три Википедијанца изабране од стране Викимедије Србије које не могу учествовати у такмичењу. Жири доноси коначну одлуку о победнику или победници.

Пријаве су отворене све времена трајања такмичења!

Сви регистровани корисници и кориснице могу да учествују у такмичењу, а за прва три места су обезбеђене награде.

За сва додатна питања у вези са одабиром теме, референцама и сл, слободно пишите на мејл kancelarija@vikimedija.org.

Срећно! 🙂

 

Списак такмичара

Додај своје име уколико желиш да учествујеш, користећи четири тилде (--~~~~).

евиденција
  1. Mickey Mystique (разговор) 16:50, 17. август 2016. (CEST)
  2. Miljan Simonović (разговор) 14:12, 26. август 2016. (CEST)
  3. Дионеа Рабле (разговор) 01:31, 27. август 2016. (CEST))
  4. ImperatorkA
  5. Милан Животић (разговор) 19:50, 28. август 2016. (CEST)
  6. Zoranzoki21 (разговор) 00:36, 30. август 2016. (CEST)
  7. Сарајлија! (разговор) 17:29, 30. август 2016. (CEST)

 

Списак такмичара

Књижевност

Књижевна дела

Књижевници

Погледати још: Списак српских писаца фантастике, Списак српских драмских писаца, Списак српских књижевника,Списак античких писаца, Списак словеначких писаца и песника у Мађарској, Списак средњовековних писаца,Списак македонских писаца.

Књижевни жанрови

Кратки чланци

Чланови жирија

Author: УЧИТЕЉ ДЕЈАН